
Rwanda Twongwere Kawa Coko - 100% arabika
LA MUSA NERA je ďalším z projektov mikro pražiarne v srdci Stredomoria. pod záštitou Caffe Morettino. Všetky kávy sú dôsledne vyberané priamo z krajín ich pôvodu, kde priama spolupráca s majiteľom plantáže a zachovanie rozvoja miestnych komunít je obzvlášť dôležitá. Priamy a osobný vzťah s majiteľmi fariem nám umožňujú vybrať tie najkvalitnejšie zrná špičkovej kvality.
Projekt, do ktorého spoločnosť Caffe Morettino vyústila so svojimi viac
ako 100 ročnými skúsenosťami v oblasti praženia kávy. Výberová káva,
ktorej majster pražiar dokonale rozumie a ktorej stupeň praženia je
prispôsobený jej najoptimálnejšej výslednej chuti. Remeselný spôsob praženia pomalou metódou so zachovaním sicílskych rodinných tradícií, využívajúc čistý horúci vzduch: inovatíva, eco-friendly a zdravá metóda praženia, ktorá zachováva skutočné organoleptické vlastnosti kávy po jej upražení.
Prítomnosť veľkého počtu
sopiek patriacich do pohoria Virunga robí miestnu pôdu obzvlášť úrodnou. Tento
pôvod kávy je súčasťou projektu zameraného na podporu žien vo výrobných
závodoch v Afrike. Káva s jemnými tónmi mandarinky, panela cukru
a kandizovaného červeného ovocia.
Producent:
Región: Severná provincia, dištrikt Gakenke
Nadmorská výška: 1.800-2.200 m
Odroda: French Mission, Bourbon
Metóda spracovania: Mokrá (dvojitá fermentácia 24h)
Praženie: Svetlé
Cuppingové skóre: 84
Ideálne na: Filter (vysoká acidita u espressa)
- Sklad: Na sklade
- Druh: zrnková káva
- Váha: 200G